MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Xiaomi News, Gadgets, new Products and everything related to Xiaomi.

Moderator: dr4kendroid

User avatar
paolodev00
Developer / Admin
Developer / Admin
Posts: 134
Joined: 23 Nov 2016, 22:09
Phone Model: RedMi 3, Mi 5
Thanks received: 72
Contact:

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby paolodev00 » 28 Feb 2017, 23:13

cjom wrote:
dr4kendroid wrote:Found the bug and fixed it. Thanks for reporting. Next ROM you download will work.
Yes the cfg-part may change but it still contains the same information :) thats no bug

So if we download standard configuration rom and rename to match the cfg part of last installation will it apply the options selected before?

Yes will work.

User avatar
veeraragavan_n
Active Member
Active Member
Posts: 14
Joined: 04 Jan 2017, 00:42
Thanks received: 2

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby veeraragavan_n » 10 Mar 2017, 03:57

What the hell! I ask for this like a few weeks back & you do it just like that! You guys are amazing & insanely fast. Thanks a ton guys. :D :D :D :lol: :lol: :lol:

User avatar
veeraragavan_n
Active Member
Active Member
Posts: 14
Joined: 04 Jan 2017, 00:42
Thanks received: 2

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby veeraragavan_n » 18 Jun 2017, 06:55

dr4kendroid wrote:@realista87

We did not change anything about the default ROMs with our new Building process.

Default ROMs contain all the features you see when you press "expert button".
We have made these "default"-settings based on statistic what most users activated when creating ROM.


MiGlobe 2.0 is amazing no doubt but for the following bug(s):

  • Rom Builder returns error as broken sometimes & needs to be refreshed quite a few times before the link opens.
  • On the bake rom builder screen, the show/hide button always resets to the first list option, regardless of what I've selected. Wish it stayed with what I'd selected please!

User avatar
pepdolesa
New Member
New Member
Posts: 3
Joined: 28 Jul 2017, 00:42

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby pepdolesa » 28 Jul 2017, 00:57

First of all, thanks for your work. From march only I use your ROMs on my mido, but last weeks I have a problem.

I downloaded the ROM, but the install fails when it applies the expert settings. It stucks without applying anything.

I try to download the ROM from mobile, Firefox PC, Chrome PC, Mac... always error when flashed.

I observed that the cfg-xxxxxxx is always different but I read that's normal... what can happen???

Thanks

Online
User avatar
dr4kendroid
Developer / Admin
Developer / Admin
Posts: 822
Joined: 21 Nov 2016, 09:20
Phone Model: Mi 5 , Mi 6
Thanks received: 206
Contact:

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby dr4kendroid » 28 Jul 2017, 06:54

pepdolesa wrote:First of all, thanks for your work. From march only I use your ROMs on my mido, but last weeks I have a problem.

I downloaded the ROM, but the install fails when it applies the expert settings. It stucks without applying anything.

I try to download the ROM from mobile, Firefox PC, Chrome PC, Mac... always error when flashed.

I observed that the cfg-xxxxxxx is always different but I read that's normal... what can happen???

Thanks

upload logfiles, see FAQ
Image
Best Price Xiaomi Products - free shipping worldwide !!!
Just send us PM if you need any coupons ;)

User avatar
mfajribk
New Member
New Member
Posts: 2
Joined: 28 Jul 2017, 08:14

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby mfajribk » 28 Jul 2017, 08:52

DELETE wrong thread, sorry

User avatar
pepdolesa
New Member
New Member
Posts: 3
Joined: 28 Jul 2017, 00:42

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby pepdolesa » 29 Jul 2017, 23:45

dr4kendroid wrote:
pepdolesa wrote:First of all, thanks for your work. From march only I use your ROMs on my mido, but last weeks I have a problem.

I downloaded the ROM, but the install fails when it applies the expert settings. It stucks without applying anything.

I try to download the ROM from mobile, Firefox PC, Chrome PC, Mac... always error when flashed.

I observed that the cfg-xxxxxxx is always different but I read that's normal... what can happen???

Thanks

upload logfiles, see FAQ


I append the globeROM_boot.log. The other one is missing.

Thanks


29-07-2017 04:29:05 -- 00set_permissions -- Booting ROM globeROM v8 7.6.15
29-07-2017 04:29:05 -- 00set_permissions -- Successfully executed!
29-07-2017 04:29:05 -- 01globeROM_optimizations -- DiskFree:
29-07-2017 04:29:05 -- 01globeROM_optimizations -- DiskFree:
29-07-2017 04:29:05 -- 01globeROM_optimizations -- FsTrim /cache: 253865984 bytes trimmed
29-07-2017 04:29:05 -- 01globeROM_optimizations -- FsTrim /data: 0 bytes trimmed
29-07-2017 04:29:05 -- 01globeROM_optimizations -- FsTrim /system: 0 bytes trimmed
29-07-2017 04:29:06 -- 01globeROM_optimizations -- Successfully executed!

User avatar
ydd0ras
Active Member
Active Member
Posts: 39
Joined: 01 Feb 2017, 10:24
Phone Model: Xiaomi Mi2a, Redmi 1s, Mi 4w, Mi 4s and a fake Mi 4w!
Thanks received: 1

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby ydd0ras » 30 Jul 2017, 11:37

Hey guys, today I have tried to download a new build, but got an anti virus alert!
Virus.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
pepdolesa
New Member
New Member
Posts: 3
Joined: 28 Jul 2017, 00:42

Re: MiGlobe 2.0 - Updated Rom Building Process

Postby pepdolesa » 12 Aug 2017, 19:20

dr4kendroid wrote:
pepdolesa wrote:First of all, thanks for your work. From march only I use your ROMs on my mido, but last weeks I have a problem.

I downloaded the ROM, but the install fails when it applies the expert settings. It stucks without applying anything.

I try to download the ROM from mobile, Firefox PC, Chrome PC, Mac... always error when flashed.

I observed that the cfg-xxxxxxx is always different but I read that's normal... what can happen???

Thanks

upload logfiles, see FAQ


More info. The ploblem only occurs in a fresh install. The process stucks after Read Feature Configuration. The globeROM_install.log isn't created. When it's a dirty flash, the flashing is correct and the log is created correctly.

Thanks.

Edit: solved, installing the ROM 2 times. The first with stuck problem. Then reboot to recovery, and flash the ROM again.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

Gearbest Rock the Summer Sale - Win Xiaomi Mi6 Phone For Just $0.01 promotion